En fråga om tid

Dessvärre besannades mina farhågor: leken med kronologin gick min ömma moder helt förbi. Det börjar luta åt att jag måste förtydliga ledtrådarna så att folk inte fullkomligt missförstår.

Jag blir allt mer medveten om att det inte är en helt enkel bok jag har krystat ur mig. Men varför ska den vara lätt? Varför måste den vara svår? är den självklara motfrågan, och det enda svar som finns är: därför att jag har skrivit den så. Jag kommer att bli tvungen att försöka väga min egen experimentlusta mot läsbarheten och försöka hitta en balans som inte skrämmer bort folk. Det är inte helt enkelt, om man säger, för samtidigt vill jag inte skriva läsaren på näsan för det kommer att skrämma bort andra. I slutändan kanske jag måste ställa min egen vision mot vad jag tror fantasyläsare förväntar sig. Jag vill inte skriva konventionell fantasy, men jag vill som sagt inte heller bli oläslig. Hur hittar jag den där punkten av exakt jämvikt mellan mig själv och de arma satar jag försöker kommunicera med?

Nu är det ännu mer spännande att höra vad övriga testpiloter har att säga. Den här frågan uppvisar stor lust att klä sig i den trådslitna ödesdräkten.

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Publiceringen/Publication och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s