En fråga om tid

Dessvärre besannades mina farhågor: leken med kronologin gick min ömma moder helt förbi. Det börjar luta åt att jag måste förtydliga ledtrådarna så att folk inte fullkomligt missförstår.

Jag blir allt mer medveten om att det inte är en helt enkel bok jag har krystat ur mig. Men varför ska den vara lätt? Varför måste den vara svår? är den självklara motfrågan, och det enda svar som finns är: därför att jag har skrivit den så. Jag kommer att bli tvungen att försöka väga min egen experimentlusta mot läsbarheten och försöka hitta en balans som inte skrämmer bort folk. Det är inte helt enkelt, om man säger, för samtidigt vill jag inte skriva läsaren på näsan för det kommer att skrämma bort andra. I slutändan kanske jag måste ställa min egen vision mot vad jag tror fantasyläsare förväntar sig. Jag vill inte skriva konventionell fantasy, men jag vill som sagt inte heller bli oläslig. Hur hittar jag den där punkten av exakt jämvikt mellan mig själv och de arma satar jag försöker kommunicera med?

Nu är det ännu mer spännande att höra vad övriga testpiloter har att säga. Den här frågan uppvisar stor lust att klä sig i den trådslitna ödesdräkten.

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Publiceringen/Publication and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s