Upplägget läggs upp

Nu när det bara är min käre brors läsning jag väntar på börjar det bli dags att fundera på hur jag ska gå till väga.

Jag tänker mig att börja med korrekturet, för att ha en så ren text som möjligt att jobba med (plus att det blir lökigt att fixa korrekturet i efterhand, när allting har flyttat på sig). Därefter lägger jag in det nya, det vill säga de stycken som har efterfrågats eller där någon har önskat sig en förändring. Sista delen i sjoket blir den rena redigeringen av hela texten, stycke för stycke. Och när det är klart får klabbet springa på korrektur till hugade.

Det där kommer att ta lite tid, inser jag nu. Tur att jag inte satt publiceringsdatum förrän till sensommaren/hösten. Sensommaren är antagligen bättre för då undviker jag förlagsmonstrens regelbundna uppkastningar. Samtidigt som jag med lite tur kan halka med när spyan väl kommer.

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Publiceringen/Publication och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s