Följetongen följebrevet

Medan vi satt där och tragglade med följetramset frågade fröken P varför jag skriver och vad jag skriver om. Jag kan inte svara på varför jag skriver, det har jag aldrig kunnat. Det är roligt och jag mår bra av det. Behövs det mer?

Vad jag skriver om? grubblade jag en liten stund. Mitt tema. Samma gamla visa, brukar brorsan säga. Hm.

Jag skriver om det jag tror jag hatar mest: när vissa människor med hjälp av traditioner och konventioner hindrar andra från att ta sig fram. Det behöver inte ens vara avsiktligt. Människor kan mena väl när de kräver att man ska följa traditionen, men det är fortfarande lika hämmande. Traditioner och konventioner är idiotens ursäkt att slippa tänka; trenden är illusionen av förändring inom konventionens ramar. Det är tryggt och bekvämt men det leder ingenstans. Och när det håller människor tillbaka är det ren vederstyggelse.

När jag hade kommit på det slog det mig att det där borde jag skriva i brevet. För det är debutantens situation i ett nötskal. Men jag antar att det hade varit taktiskt osmart. Därför är det inte med.

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Publiceringen/Publication and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s