På studs

Fördelen med att falla hårt är att man studsar. Den som singlar fjäderlikt mot botten blir liggande.

Två av klasskamraterna uttryckte trots allt intresse att läsa vidare. Det är för dem jag ska skriva, inte de som inte förstod vad det handlade om. Någon efterfrågade tydligare tids- och rumsangivelser, vilket är nästan lustigt eftersom det är precis det jag vill undvika. Vad gör det för skillnad när och var det utspelar sig? Jag har sett Hamlet i Oliviers spandexversion, Branaghs 1800-talstolkning och Staffan Valdemar Holms 1900-talsdito. Det spelar ingen roll var i tid och rum det äger… rum. Det är berättelsen och spelet mellan karaktärerna som är det viktiga. Vill någon dra streck på golvet och låta ett dussin skådespelare i spöklakan framföra dramat så gärna för mig. Helst för mig! Skulle det funka så visar det att dramat är bra. När fröken P läser Broder själ, syster flamma, alltså romanen som jag ska ge ut själv, tänker hon sig Gamla stan som miljö. En annan läsare, på en annan plats, skulle associera annorlunda. En av gårdagens kritiker såg framför sig hur den finländske presidenten tog emot potentater på en offentlig tillställning. Det är egentligen jättebra! Det betyder ju att jag har lyckats förmedla känslan. Platsen och tiden är inte det viktiga. Jag har fått till närvaron, som en av de förväntansfulla uttryckte det.

Fortsättning följer…

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Leva sin dröm/Living ones dream och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s