Sista smällen

Ikväll kommer brorsan över och ger romanen en sista omgång innan jag kan börja med omredigeringen.

Bror min och jag har i stort sett helt olika boksmak. Han vill ha mycket action medan jag föredrar komlicerade historier med djupare budskap. Broder själ, syster flamma är dessutom kryddad med religiösa diskussioner och andra etiska spörsmål. ”För lite bly i luften”, var brorsans kommentar om den förra versionen, även om han i princip gillade den. Just den där situationen, att någon som egentligen inte hör till den självklara ”målgruppen” (usch! ett sånt där äckligt ekonomord!) läser och tycker till, är väldigt stimulerande. Nu gillar brorsan i och för sig fantasy, men min socialrealistiska variant är som sagt lite väl nertonad för hans smak.

Och nu har blykoncentrationen minskat ytterligare. Stackars barn.

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Publiceringen/Publication och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s