Sista smällen

Ikväll kommer brorsan över och ger romanen en sista omgång innan jag kan börja med omredigeringen.

Bror min och jag har i stort sett helt olika boksmak. Han vill ha mycket action medan jag föredrar komlicerade historier med djupare budskap. Broder själ, syster flamma är dessutom kryddad med religiösa diskussioner och andra etiska spörsmål. “För lite bly i luften”, var brorsans kommentar om den förra versionen, även om han i princip gillade den. Just den där situationen, att någon som egentligen inte hör till den självklara “målgruppen” (usch! ett sånt där äckligt ekonomord!) läser och tycker till, är väldigt stimulerande. Nu gillar brorsan i och för sig fantasy, men min socialrealistiska variant är som sagt lite väl nertonad för hans smak.

Och nu har blykoncentrationen minskat ytterligare. Stackars barn.

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Publiceringen/Publication and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s