Natt och dag

Triumf! Eller åtminstone: stark återhämtning. Kvällens kritiksittning visade sig bli mycket mer av vad jag behöver: saklig kritik av relevanta klanterier. Det finns fortfarande en viss vilsenhet bland namnen, men det var mycket mindre fokus på det. Istället handlade diskussionen om kvinnosynen (flera olika tolkningar) och föräldrars beskyddande relation till sina barn. Båda är avgörande aspekter för hur intrigen i Gáron & Tírien utvecklar sig. Clara Diesen, läraren allstå, noterade ju förra veckan den upproriska sidan hos några centrala karaktärer. Lägger man ihop de tre underkonflikterna landar man rätt prydligt i den stora kataklysmen. Det är ju trots allt så att titeln pojke-flickahistoria mest fungerar som katalysator för något mycket mer djupgående.

Scen 4 är för lång, det verkade alla överens om. Utmärkt! Jag vet att pjäsen måste bli kortare, men det är oftast svårt att se hur det ska gå till, vad som ska skäras. Det är precis den typen av konkreta synpunkter som kommer att lyfta mig.

Känslomässigt är det som natt och dag. Jag känner mig stark och redo att tackla framtiden!

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Leva sin dröm/Living ones dream and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s