Hård konkurrens

Just som hoppet börjat återkomma och framtidens horisont antagit en glödgad nyans, visar det sig att konkurrensen inom fantasyskrået svullnat till ohanterlighet: Yohio skriver på en fantasyroman!

Okej, skriver verkar vara en överdrift. Han ska, enligt sin farsa, “skriva klart det första kapitlet” och sen skicka in det till ett förlag “som är intresserade”. Hoppet lever alltså, men inte länge till. Jag måste se till att få ut min bok innan den får en bredsida under vattenlinjen av denna kulturella gigant.

Samtidigt visar det med all önskvärd tydlighet hur stendumma förlagen är. Glöm att en seriöst kämpande författare kan skicka in första kapitlet och en storyline och få det antaget. Nej, skriv färdigt först. Men det är klart, har du förlorat Melodifestivalen är det ju intressant. Kvalitet? Var inte barnslig, bockjävel!

Man kan börja gråta för mindre. Om jag inte blev så förbannad, alltså.

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Tankar om text/Thoughts on text and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s