Osäkerhet

Så här lagom till att jag börjar landa kastar fröken P in en ny faktor i ekvationen: varför inte skicka in ett bidrag till Sommar i P1? Tävla i lyssnarnas sommarvärd?

Det riktigt knöt sig i magen på mig. Radio? Jag som havererade rätt ner i betongen på radiokursens introduktion på journalisthögskolan. Och ett projekt till? Nej men, jag har ju redan säcken full med pjäser och romaner och noveller. Och vad ska jag berätta om? Tolv nyanser av refusering?

“Du kan ju berätta om din mormor”, föreslog fröken P sakligt. “Hon blev ju såld på auktion. Det är en jättebra historia.”

Som alltid har fröken P en poäng. Dessutom skulle det ju vara ett sätt att komma ut i ljuset. Om, och endast om, jag skulle bli utvald kanske ett förlag skulle uppmärksamma programmet och ge mig en chans.

Sist men inte minst: hur stor är chansen att jag blir utvald? Mikroskopisk. Vad kan det göra för skada? Man ska spela in max fem minuter på SR:s telefonsvarare. Varför inte? Jag vet inte. Behövde ventilera lite beslutsångest.

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Leva sin dröm/Living ones dream and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s