Den andra baksidan

Här följer variant två av baksidestexten till Broder själ, syster flamma, justerad efter synpunkter. Lite längre, men inte mycket.

“Det börjar med eld. Eld som dödar Hváreks och Naikes föräldrar och lägger deras hem i aska; eld som skrämmer de styrande till att ta i med hårdhandskarna mot stadens förtryckta.

Syskonen Hvárek och Naike flyr från fattigdom och våld. Ärrade för livet av sin uppväxt försöker de börja om i den rika staden vid sjön. Men det dröjer inte länge förrän den blanka ytan spricker och staden visar sin sanna natur. Kampen för ett värdigt liv sliter sönder de starkaste band, tills bara desperationen återstår. Vilken väg väljer du när förtrycket blir övermäktigt? Motstånd eller anpassning? Är du beredd att offra din bror eller syster?

Broder själ, syster flamma är fantasy för vuxna på riktigt; ett respektlöst brott mot genrens konventioner. Tror du att du vet vad som kommer att hända? Då händer det inte.”

Åsikter mottages tacksamt!

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Publiceringen/Publication and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Den andra baksidan

 1. P says:

  Jag får ett par ryggradsrys när jag läser, så det är mycket, mycket bra.

 2. Micke says:

  Nu börjar det likna nåt! I de två första styckena är mitt enda förslag att stryka “tills bara desperationen återstår”. Tycker inte det behövs och det låter lite klyschigt.

  Jag tycker inte sista stycket behövs alls. Varför är det så viktigt med genre? En bra historia är en bra historia och en bra bok är en bra bok. Bara för att få dig att våndas lite till över hur duska göra……

 3. cgripenvik says:

  Bra initiativ: when in doubt – kill!, som jänkarna hade sagt. Det är flera som reagerat på just “desperationen” men ingen har riktigt kunnat få till en lösning. Jag prövar din.

  Sista stycket är ingenting jag egentligen vill ha heller, eftersom jag ogillar bokmarknadens fixering vid kategorier, men å andra sidan är det bokmarknaden jag ska ut på, så det gäller att kryssa varsamt. Antagligen kommer jag att förlora några läsare på genrebeteckningen, men också vinna några. I den bästa av världar finns det bara två genrer: bra och dålig litteratur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s