På jakt efter guldkornet

Kämpar med mina dämoner just nu. En ondsint liten del vill ge upp, lägga allt på hyllan och glömma skrivandet. En annan blir förbannad och börjar domdera om genialitet och ikonstatus. Båda låter lika jobbiga. Det bara brusar i hjärnan just nu. Jag vet inte vad jag vill längre, eller ens om jag vill något. Så jag pickar i det magra gruset och försöker hitta potentiella guldkorn.

Ett sådant är att Undrentide uppenbarligen förstod kronologin, även om de inte gillade den. På bara 50 sidor (och en sammanfattning) fick de ett ungefärligt grepp om vart linjerna löpte – även om den där stillastående linjen är ett mysterium. Det är bra. Jag behöver inte vara rädd för den biten. Återstår alla andra bitar.

Okej, det var ett guldkorn. Bara att picka vidare…

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Leva sin dröm/Living ones dream, Publiceringen/Publication och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till På jakt efter guldkornet

  1. Marie W skriver:

    Det är bara att bryta ihop och komma igen! ”Bryt ihop, bryt ihop, den nya dagen gryr…” Eller hur det var den gick. Kramar till er båda!

  2. cgripenvik skriver:

    Jag bryter, jag bryter… snart dags att lägga sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s