En oväntad möjlighet

Hade ett intressant samtal idag. Min käre kollega Max mor har arbetat länge med förläggeri och nu när hon är pensionerad har hon börjat intressera sig för egenutgivning. Hon vill fungera som mellanhand mellan författare och tryckerier och distributörer, som till exempel Papertalk och Publit, och hon är intresserad av att hjälpa mig i min utgivningsprocess, under förutsättning att vi kommer fram till en bra samarbetsmodell förstås.

Nästa måndag ska hon träffa sina samarbetspartner och se hur de ska gå vidare, och var jag eventuellt passar in i det hela. Det känns bra! Om jag har förstått rätt betyder det att jag får professionell hjälp att ge ut min roman, men ändå gör det som egenutgivare. Det börjar bli allt mer tydligt att det är litteraturens framtid: småförlag och egenutgivning. De stora dinosaurierna har slutat tänka och tuffar tomt på med sina stora namn, oavsett om de är bra eller inte. Det finns ingen framtid i döendet. Det är dags för nästa generation att inta sin rättmätiga plats.

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Leva sin dröm/Living ones dream, Publiceringen/Publication and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s