Tredje gången gillt?

Dags igen! Nej, inte en ny refusering! Vad tror ni? Att förlagen inte vill ha mig? Pfff… Nej, nu kommer version tre av baksidestexten! Som ni har väntat!

”Det börjar med eld. Eld som dödar Hváreks och Naikes föräldrar och lägger deras hem i aska; eld som skrämmer de styrande till att ta i med hårdhandskarna mot stadens minoriteter.

Syskonen Hvárek och Naike flyr från fattigdom och våld. Ärrade för livet av sin uppväxt försöker de börja om i den rika staden vid sjön. Men det dröjer inte länge förrän den polerade ytan spricker och staden visar sin sanna natur. Kampen för överlevnad sliter sönder de starkaste band. Vilken väg väljer du när förtrycket blir övermäktigt? Motstånd eller anpassning? Är du beredd att offra din bror eller syster?

Broder själ, syster flamma är fantasy för vuxna, ett respektlöst brott mot genrens konventioner. Tror du att du vet vad som väntar? Du har fel.

Christian Gripenvik är född 1974 och arbetar som journalist. Han har tidigare publicerat kortpjäsen Den anvisade platsen i Sveriges Radio och deltagit i Fridhems folkhögskolas antologi … eller tvärtom (1999). Broder själ, syster flamma är hans debutroman.”

Ta-da! Ok, då är det dags för en nyhet hos Bocken: en omröstning! Ni vet väl att det är en plikt att rösta i ett demokratiskt samhälle?

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Publiceringen/Publication and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s