Stapplande steg

Idag har jag skrivit två nya scener i min fantasypjäs Gáron & Tírien, den som var i fokus under dramatikkursen, men som sedan dess legat i romanskugga. Att börja skriva igen efter ett uppehåll är ungefär som att ta den där första tuggan fast föda efter en dust med kräksjukan: bär det? Nej, det går inte… Jo, förresten, det går nog… Eller inte!

Det spelar ingen roll hur länge jag har känt de här karaktärerna, eller hur vant jag kryssar genom intrigen, det är alltid en känsla av osäkerhet, nästan en rädsla. Tänk om det inte funkar? Om inga ord kommer? Hittills har de alltid gjort det, men någon gång tar väl de också slut.

Alltnog: jag tänker sitta och skriva på pjäsen i juni, tills coachens dom kommer och det blir dags att ta itu med romanen igen. Om inte annat lär det hålla skrivarsynapserna vid liv, och det lär behövas.

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Leva sin dröm/Living ones dream och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s