Nervarvning

Mötet gick bra! Även om jag kände mig lite pladdrig och fladdrig, men sån är jag när jag är nervös. Antagligen inte helt ovanligt.

Konceptet verkar lovande. Tryckaren Uffe visade upp några böcker och de var fina, och man kan få danskt band om man vill (en fetisch för mig). Mette kan hjälpa till med korrekturet, formgivaren Niklas jobbar också som marknadsförare. Omslagsförslagen landade väl (jag gillade särskilt att de spontant konstaterade att formspråket var allt annat än fantasy), och Mette fångades av baksidestexten.

Stötestenen är som väntat A-priset, slutpriset mot kund. Jag måste räkna med att det hamnar på mellan 150 och 200. För en storpocket i danskt band i och för sig, men ändå. Uffe sa att det inte är ett problem och han har säkert rätt. Men det känns dyrt. Det går att komma runt om jag trycker en upplaga på ett par tusen böcker, men det som sjunker då är ju F-priset. Vad hindrar bokhandlarna från att lägga på upp till 150 ändå för att maximera sin vinst? Dyrare för mig och ingen uppsida.

Men grundkänslan är: bra! Nu börjar det hända saker.

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Publiceringen/Publication och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s