Entreprenören

Vad är nu detta? tänker du. Har Bocken sadlat om och skrivit en deckare i företagarmiljö? Med en medelklassman i ekonomiskt trångmål i huvudrollen, som tvingas tänja på lagarna för att kunna fortsätta leva det villaliv han och hans familj har vant sig vid? Och som därmed ofrivilligt kommer i kontakt med den organiserade brottsligheten och hamnar i polisens hårkors? Under en penningtvättsoperation mördas entreprenörens medhjälpare, som också råkar vara son till en av maffiabossarna. Plötsligt letar både polisen och maffian efter honom och han tvingas fatta det ena groteskt svåra beslutet efter det andra. Vad gör du när du har fuckat upp hela ditt sketna medelklassliv? När dagarna inte längre är förutsägbara som The Clock Channel? Är du beredd att offra din bortskämda fru? Eller dina malliga skitungar?

Skämt åsido: jag har idag ansökt om att registrera företaget ”Bockförlaget”. Under denna illustra etikett kommer jag sedan att publicera mitt alster Broder själ, syster flamma. Det blir helt enkelt lättare så. Jag har gjort motstånd mot tanken i många år eftersom jag inte vill ha med universallösningen på Sveriges samtliga kriser att göra. Men! Det blir bättre och billigare. Och som min kompis Fredrik uttryckte det: det ser proffsigt ut med ett förlag på omslaget.

Nilebock. Mitt namn är Nilebock.

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Leva sin dröm/Living ones dream, Publiceringen/Publication och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s