Omtaget

Demokratiförsök numero 3: omslaget igen.

I förra omröstningen placerade sig nummer 5, 3, 7 och 9 bäst av de faktiska omslagen. Vi har funderat vidare i de banorna och försökt renodla och kombinera.

Flera röstberättigade tyckte att det var på tok för lite fantasy i omslaget och det har vi också försökt möta, utan att för den skull halka ner i alltför konventionellt bildspråk. Resultatet av vårt blygsamma grubbel är två huvudlinjer, med lite variation.

Broder själ, syster flamma är inte en konventionell fantasyroman och därför finns det ingen anledning att välja ett sånt formspråk, tänker vi. Men det är bara våra åsikter, ni är alla välkomna att tycka till, och känner ni för att kommentera blir jag mycket glad.

Och så baksidestexten igen då, för alla som inte har memorerat den:

”Syskonen Hvárek och Naike flyr från fattigdom och våld. Ärrade för livet av sin uppväxt försöker de börja om i den rika staden vid sjön, men det dröjer inte länge förrän staden visar sin sin sanna natur. Kampen för överlevnad sliter sönder de starkaste band. Vilken väg väljer du när förtrycket blir övermäktigt? Är du beredd att offra din bror eller syster?

Broder själ, syster flamma är fantasy för vuxna, ett respektlöst brott mot genrens konventioner.”

 

Omslagen:

 

 

Midsommar är över, bara ledan återstår. Tyck till!

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Publiceringen/Publication och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Omtaget

  1. Mrs Andie skriver:

    Jag tycker att omslag nummer fem är det mest tilltalande, estetiskt sätt. Nr 1 är också ett bra val.

    • cgripenvik skriver:

      Tack ska du ha! Just nu lutar vi åt att använda kartan på nåt sätt. Och så kämpar jag mina dämoner som inte låter mig tro på min egen ryggmärg. Men det hör väl till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s