Omtanke

Nu har jag slitit mitt hår över ett av manuscoachens ändringsförslag. Hon vill att jag ska lägga avsnitten om Sinvi och Naike tidigare, eftersom deras relation är central och riskerar att skymmas där avsnitten ligger nu. Bra tänkt, tänkte jag! Och satte mig att grubbla. Samma problem som när Tomas i Skåne föreslog att avsnitten skulle bli längre: den episka väven tillåter inte att bara några avsnitt flyttas eftersom skeendet hela tiden berättas ur flera perspektiv som alla tillsammans bygger helheten. Flytta ett = flytta tio = flytta allt. Ergo: Sinvi stannar.

Däremot tänker jag – håll i er, ärade läsare – pröva att vända på kronologin i De-Neshas linje. Jag vet, jag slagits med näbbar och klor för den nuvarande lösningen, men igår fick jag en ny idé som jag vill pröva. Oroa er inte, det är fortfarande krångligt. Och det nya kommer att kräva en hel del arbete. Det är rätt åt mig för min envishet antar jag.

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Publiceringen/Publication and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s