Omtanke

Nu har jag slitit mitt hår över ett av manuscoachens ändringsförslag. Hon vill att jag ska lägga avsnitten om Sinvi och Naike tidigare, eftersom deras relation är central och riskerar att skymmas där avsnitten ligger nu. Bra tänkt, tänkte jag! Och satte mig att grubbla. Samma problem som när Tomas i Skåne föreslog att avsnitten skulle bli längre: den episka väven tillåter inte att bara några avsnitt flyttas eftersom skeendet hela tiden berättas ur flera perspektiv som alla tillsammans bygger helheten. Flytta ett = flytta tio = flytta allt. Ergo: Sinvi stannar.

Däremot tänker jag – håll i er, ärade läsare – pröva att vända på kronologin i De-Neshas linje. Jag vet, jag slagits med näbbar och klor för den nuvarande lösningen, men igår fick jag en ny idé som jag vill pröva. Oroa er inte, det är fortfarande krångligt. Och det nya kommer att kräva en hel del arbete. Det är rätt åt mig för min envishet antar jag.

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Publiceringen/Publication och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s