Älskling, jag krympte boken

Nu när De-Nesha har lagt sig till rätta är det dags för nästa steg på Coach Cajsas lista: kortandet, troligen den enskilt svåraste delen eftersom jag naturligtvis är småkär i varenda avsnitt. Hittills har jag skurit bort närmare tio sidor, framför allt av Hvareks minnen eftersom de tenderade att tynga ner mot slutet. Men Cajsa vill också att jag tittar på de längre dialogerna i Naikes nutid och minskar ”pladdrigheten” (Pladdrig?Jag? Hör nu här, fröken…) Jag får se hur mycket jag kan ta bort. Pladder är trots allt något som kännetecknar den mondäna klass som Naike klättrat till. Det gäller att hitta balansen mellan gestaltning och läsbarhet.

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Publiceringen/Publication och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s