Älskling, jag krympte boken

Nu när De-Nesha har lagt sig till rätta är det dags för nästa steg på Coach Cajsas lista: kortandet, troligen den enskilt svåraste delen eftersom jag naturligtvis är småkär i varenda avsnitt. Hittills har jag skurit bort närmare tio sidor, framför allt av Hvareks minnen eftersom de tenderade att tynga ner mot slutet. Men Cajsa vill också att jag tittar på de längre dialogerna i Naikes nutid och minskar “pladdrigheten” (Pladdrig?Jag? Hör nu här, fröken…) Jag får se hur mycket jag kan ta bort. Pladder är trots allt något som kännetecknar den mondäna klass som Naike klättrat till. Det gäller att hitta balansen mellan gestaltning och läsbarhet.

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Publiceringen/Publication and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s