Korrigeringar i det lilla

Idag har jag ägnat mig åt att försöka förstärka några av de mer perifera karaktärerna i boken, med subtila kommentarer och annat smått och gott. Deras relation till huvudpersonerna är på intet sätt oviktig och det är uppenbart att vissa frågetecken måste rätas ut. Eller snarare: förtydligas. Jag är ju en ökänd motståndare mot uträtade frågetecken. Ett frågetecken leder till grubbel, som stimulerar fantasin och kanske också medför en omläsning. På smideskursen jag och fröken P gick på nyligen lärde vi oss räta ut järn, men framför allt att böja. Att banka något rakt är lätt, att få till en snygg sväng betydligt krångligare.

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Publiceringen/Publication och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s