Korrigeringar i det lilla

Idag har jag ägnat mig åt att försöka förstärka några av de mer perifera karaktärerna i boken, med subtila kommentarer och annat smått och gott. Deras relation till huvudpersonerna är på intet sätt oviktig och det är uppenbart att vissa frågetecken måste rätas ut. Eller snarare: förtydligas. Jag är ju en ökänd motståndare mot uträtade frågetecken. Ett frågetecken leder till grubbel, som stimulerar fantasin och kanske också medför en omläsning. På smideskursen jag och fröken P gick på nyligen lärde vi oss räta ut järn, men framför allt att böja. Att banka något rakt är lätt, att få till en snygg sväng betydligt krångligare.

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Publiceringen/Publication and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s