En ordningsfråga

För andra dagen i rad har jag vrängt och vridit avsnitten i huvudet för att försäkra mig om att de inträffar i rätt ordning, att dag följer på dag helt enkelt. Kronologin är fortfarande komplicerad, visar det sig, trots att jag vänt på De-Nesha.

Om jag tycker det här är svårt, hur ska en läsare som möter boken för första gången tänka då? Det är en otäck fråga. Kanske läsaren bara skakar på huvudet och säger att nehej, den här killen vet inte vad han håller på med och sen hamnar boken i pappersinsamlingen. Vilket i och för sig inte är så farligt bara nån har läst (och helst betalat för) boken först.

Samtidigt känns det okej om det är krångligt. Jag har inget behov av att klarlägga allt i en första läsning. Fattar du inte? Läs om!

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Publiceringen/Publication och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s