Tji fick Bocken

Hoppsan, så fel man kan ha. Mix Förlag svarade på min fråga:

“Hej Christian!

Vi får in enorma mängder noveller och romaner till Mix och har tyvärr ingen möjlighet att ge feedback till alla som skickar in – då skulle vi tvingas sluta ge ut böcker och noveller och enbart ge omdömen. Om du vill ha ett konkret och matigt omdöme föreslår jag istället att du vänder dig till t.ex. författarcentrum eller Hoi förlag, som har den sortens tjänster.

Men, helt kort: för att vi ska anta en novell vill vi sugas in i den från första början och hänga kvar i den utan minsta lust att göra något annat än att läsa vidare ända fram till sista sidan. Så kändes det inte med din novell. Vi är två som har läst – en som läser mycket fantasy, en som inte är särskilt förtjust i genren, och ingen av oss kände att den räckte ända fram. Det saknas helt enkelt en stark motor i den.

Med vänlig hälsning”

Förödande kritik, förstås. Om novellen saknar motor finns det inte mycket att göra, annat än att bygga om novellen helt, eller skriva en annan. Eftersom den har legat ute på nätet i massor av månader känns det fel att bygga om den helt. Den får leva som den är, så skriver jag en annan istället.

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Leva sin dröm/Living ones dream and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s