Tji fick Bocken

Hoppsan, så fel man kan ha. Mix Förlag svarade på min fråga:

”Hej Christian!

Vi får in enorma mängder noveller och romaner till Mix och har tyvärr ingen möjlighet att ge feedback till alla som skickar in – då skulle vi tvingas sluta ge ut böcker och noveller och enbart ge omdömen. Om du vill ha ett konkret och matigt omdöme föreslår jag istället att du vänder dig till t.ex. författarcentrum eller Hoi förlag, som har den sortens tjänster.

Men, helt kort: för att vi ska anta en novell vill vi sugas in i den från första början och hänga kvar i den utan minsta lust att göra något annat än att läsa vidare ända fram till sista sidan. Så kändes det inte med din novell. Vi är två som har läst – en som läser mycket fantasy, en som inte är särskilt förtjust i genren, och ingen av oss kände att den räckte ända fram. Det saknas helt enkelt en stark motor i den.

Med vänlig hälsning”

Förödande kritik, förstås. Om novellen saknar motor finns det inte mycket att göra, annat än att bygga om novellen helt, eller skriva en annan. Eftersom den har legat ute på nätet i massor av månader känns det fel att bygga om den helt. Den får leva som den är, så skriver jag en annan istället.

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Leva sin dröm/Living ones dream och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s