Beröm, och mindre ris

Manuscoachen Cajsa Winqvist har levererat sina grubblerier kring Broder själ, syster flamma. Översvallande, summerade fröken P brevet. Själv är jag ju självkritisk så jag zommar mer in på de få skavanker som fortfarande finns.

“Riktigt bra jobbat. Vad roligt det är att läsa ett manus som blivit så mycket bättre, tightats till och nu känns som ett flöde när man läser.”

Och jag som tyckte det var bra innan. Men jag måste erkänna att det är bättre. Jag och mitt skrivande mår alldeles uppenbart bra av att få konstruktivt motstånd. Jag kan inte låta bli att undra vad det hade blivit av mig om jag hade fått det tidigare. Hemma till exempel. Eller framför allt: på skrivarlinjen på folkhögskolan. Men! Jag torkar upp den drällda mejeriprodukten och går vidare. Skavanker ska rättas till. Listor ska upprättas. Korrekturläsning ska planeras. Text ska sättas.

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Leva sin dröm/Living ones dream, Publiceringen/Publication, Tankar om text/Thoughts on text and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s