Tröstlöst tröskande

Fröken P och jag har ägnat ytterligare ett gäng timmar på omslaget. Och jag känner mig fortfarande osäker. Vi är överens om att det ska vara ett omslag som går att variera i det lilla, till exempel dekorfärg, samtidigt som formen och grundfärgen ska följa en tydlig linje för att de olika böckerna ska gå att hålla ihop utseendemässigt. Just nu ligger en negativversion av min världskarta i bakgrunden, nedtonad för att ge ett reliefintryck, och med den grunden är vi nöjda. Den svåra frågan just nu är vilket typsnitt vi ska välja och var någonstans titeln och mitt namn ska ligga. Och naturligtvis dekorfärgen. Jag är förtjust i turkos, men den syns inte alls lika bra som magenta, som å andra sidan känns lite skrikigt. Jag har föreslagit bajsbrunt, men fröken P tar mig inte på allvar.

Jag vill att omslaget ska skicka både en fantasysignal och en ickefantasysignal. Kartan får stå för fantasyn, medan typsnittet ska stå för icket. Det ska vara tydligt och lättläst och ge den potentielle läsaren en känsla av dubbelhet av typen: en fantasyroman, men den ser lite annorlunda ut. Hur svårt kan det vara?

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Publiceringen/Publication och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s