Tröstlöst tröskande

Fröken P och jag har ägnat ytterligare ett gäng timmar på omslaget. Och jag känner mig fortfarande osäker. Vi är överens om att det ska vara ett omslag som går att variera i det lilla, till exempel dekorfärg, samtidigt som formen och grundfärgen ska följa en tydlig linje för att de olika böckerna ska gå att hålla ihop utseendemässigt. Just nu ligger en negativversion av min världskarta i bakgrunden, nedtonad för att ge ett reliefintryck, och med den grunden är vi nöjda. Den svåra frågan just nu är vilket typsnitt vi ska välja och var någonstans titeln och mitt namn ska ligga. Och naturligtvis dekorfärgen. Jag är förtjust i turkos, men den syns inte alls lika bra som magenta, som å andra sidan känns lite skrikigt. Jag har föreslagit bajsbrunt, men fröken P tar mig inte på allvar.

Jag vill att omslaget ska skicka både en fantasysignal och en ickefantasysignal. Kartan får stå för fantasyn, medan typsnittet ska stå för icket. Det ska vara tydligt och lättläst och ge den potentielle läsaren en känsla av dubbelhet av typen: en fantasyroman, men den ser lite annorlunda ut. Hur svårt kan det vara?

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Publiceringen/Publication and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s