Kejsaren är på väg!

Snart är det dags! Ett namn skall förkunnas och en hord av människor skall ooah hela natten och tävla om att leverera insatta omdömen om författaren vars verk inte intresserade dem i morse. Kulturtomtar skall köa till boklådor för att säkert kunna synas med en socialt relevant titel under armen.

I augusti förra året norpade jag en härligt tjock volym från refuseringsbordet på Svenska Dagbladet. Den hade alltså sorterats ut och skulle inte recenseras. Den ansågs inte intressant nog. Boken handlade om en kines vid namn Ximen Nao och hans flerfaldiga frånfälle. Den för mig okände författaren hette Mo Yan. Några veckor senare förkunnades ett namn…

När det kommer till Nobelpriset i litteratur är kejsaren allt annat än naken. Massan som krälar i hälarna på honom har däremot inte en tråd på kroppen. De har haft för bråttom ut till boklådan.

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Tankar om text/Thoughts on text and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s