Kejsaren är på väg!

Snart är det dags! Ett namn skall förkunnas och en hord av människor skall ooah hela natten och tävla om att leverera insatta omdömen om författaren vars verk inte intresserade dem i morse. Kulturtomtar skall köa till boklådor för att säkert kunna synas med en socialt relevant titel under armen.

I augusti förra året norpade jag en härligt tjock volym från refuseringsbordet på Svenska Dagbladet. Den hade alltså sorterats ut och skulle inte recenseras. Den ansågs inte intressant nog. Boken handlade om en kines vid namn Ximen Nao och hans flerfaldiga frånfälle. Den för mig okände författaren hette Mo Yan. Några veckor senare förkunnades ett namn…

När det kommer till Nobelpriset i litteratur är kejsaren allt annat än naken. Massan som krälar i hälarna på honom har däremot inte en tråd på kroppen. De har haft för bråttom ut till boklådan.

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Tankar om text/Thoughts on text och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s