Nya saker att grubbla på

Fröken P och jag mötte Mette Ramel idag på Bonniers Konsthall. Mettes läsning hade inte varit fokuserad på korrektur, vilket var synd, men hon hade hittat en hel del detaljer som hon tyckte behöver förtydligas. Det är lätt att bli hemmablind eftersom jag kan den där världen rätt bra, så jag ska ta en rejäl vända med manuset i dagarna. Det finns risk för försening, men det får det vara värt. Julhandeln är säkert viktig, men kvaliteten måste gå först.

Däremot kommer jag inte att genomföra alla ändringar. Att saker är komplicerade kan vara ett problem, men det kan också skapa nyfikenhet. Romaner som är för enkla att få grepp om, som man bara flyter igenom utan minsta motstånd, är ofta de man glömmer snabbast. Det hela kräver med andra ord viss fingertoppskänsla. Jag mejlade Coach Cajsa om det, och hon höll delvis med Mettes invändningar. Detsamma gör fröken P. Tål att tänka på alltså.

På pluskontot sa Mette att jag skriver bra och spännande och att hon tycker att det är det här jag ska ägna mig åt. Sånt lyfter alltid självförtroendet ett par snäpp, och gör det lättare och roligare att ta sig över trösklarna.

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Publiceringen/Publication and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s