Kommissionståget rullar

Idag var det dags för det första kommissionsvarvet hos stockholmska bokhandlare. En lagom väl vald dag, visade det sig, eftersom inköparna på SF-bokhandeln och på Drottninggatans bok och bild inte var på plats. Men jag slinker in nästa vecka igen.

På Bokskotten var det däremot öppna famnen. Inget ”ja, ibland”, eller ”kanske”, utan ”javisst”, och så lämnade jag över fem böcker bara sådär. Hedengrens i Sturegallerian var mer restriktiva, de säljer inte romaner på kommission, men jag fick lämna ett gratisex som deras kunder kan titta på och eventuellt beställa. Alltid något. Men policyn säger massor om romanens situation idag. Det är facklitteratur som gäller, oavsett kvalitet om man ska döma av vad som ges ut, och är det skönlitteratur så ska det vara baserat på verkliga händelser. Vad har hänt med folks fantasi?

Alltnog: min bok står nu i två välsorterade boklådor i centrala Stockholm. Det bara måste vara bra!

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Leva sin dröm/Living ones dream och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s