En ny elva

Vi nås av nyheten att Klas Östergren ska nöta på stol 11 i Svenska Akademien tills döden skiljer dem åt.

Jag har bara läst Den sista cigaretten men den tyckte jag inte alls om. Förutsägbar, utdragen, tjatig och allmänt ointressant. Proppad med pretentioner. Är allt han skrivit av den kalibern? I så fall är jag mer än lovligt skeptisk.

Dessvärre känner jag mig helt övertygad om att hans grottande i vardagsrealism inte precis kommer att medföra en ökning av det Akademiska intresset för fantastiken.

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Tankar om text/Thoughts on text och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s