En ny elva

Vi nås av nyheten att Klas Östergren ska nöta på stol 11 i Svenska Akademien tills döden skiljer dem åt.

Jag har bara läst Den sista cigaretten men den tyckte jag inte alls om. Förutsägbar, utdragen, tjatig och allmänt ointressant. Proppad med pretentioner. Är allt han skrivit av den kalibern? I så fall är jag mer än lovligt skeptisk.

Dessvärre känner jag mig helt övertygad om att hans grottande i vardagsrealism inte precis kommer att medföra en ökning av det Akademiska intresset för fantastiken.

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Tankar om text/Thoughts on text and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s