Finns jag?

Esse est percipi, att vara är att varseblivas, påstod filosofen George Berkeley. I så fall känner jag att min existens tunnas ut, timme för timme. Finns jag fortfarande? Framför allt: hur länge kommer jag att existera under rådande omständigheter?

Hur överför man Berkeleys visdom till författarvärlden? Svaret är: Bibliotekstjänst, BTJ. Imorse var första vardagsmorgonen på över en veckan som jag inte fick en beställning på böcker. Visserligen beställde de tre igår, men den bekräftelsedrivna existensen är kortsiktig: min nuvarande hunger påverkas ytterst lite av det faktum att jag var mätt igår.

Det är de där små sakerna som är livet, har jag hört, när jag nån gång har lyft örat ur mina bombastiska fantasyheroers slagsfältsdeklamationer. Alltså är det de där små stunderna av ouppmärksamhet som hotar min tillvaro.

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Leva sin dröm/Living ones dream and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s