Summering av en helg

Nu när vi har landat och hunnit sova och få lite välbehövlig distans till helgens mässa är det dags för en bildkavalkad över våra äventyr. Lite senare är det tänkt att det ska dimpa ner en video där jag läser text också.

På det hela taget var det en bra mässa och en nyttig och lärorik erfarenhet. Det var mest folk på lördagen, tämligen glest på söndagen. Mina nerver inför uppläsningen tog ner upplevelsen en aning de första timmarna. Sju böcker fick jag sålt totalt, och en bytt. Inga mängder, men jag är ändå nöjd: åtta läsare, och jag har träffat allihop. Säljramsan är utprövad och verkar funka helt ok. Jag har en bit kvar till min mässgranne Oskar Källners siffror, men det känns som om jag har tagit ett bra första steg.

DSC_3690 DSC_3699 (2) DSC_3709

Efter ett byte i Nässjö till buss (VARNING! Buss är inget bra transportmedel för mässutrustning!) landade vi i Jönköpings Kulturhus, närmare bestämt på Kulturvinden där mässan gick av stapeln. Jag är personligen löjligt nöjd med montern. Enda bristen var takhöjden: kartan bakom mig är egentligen över två meter hög.

DSC_3719  DSC_3724

Jag vet, det ser rasande professionellt ut!

DSC_3727 DSC_3745 DSC_3746

Efter en övningsdeklamering i sann Hamlet-anda var det dags för helgens jobbigaste moment: uppläsningen. Fem minuter hade vi på oss (somliga valde dock att lägga till en etta framför femman) och jag inledde med en kort presentation av mig själv och romanen, följt av väl inövad läsning. Jag pluggade in den där sabla texten säkert tjugo gånger! Men så flöt det rätt bra också. Stycket jag valde finns på sidorna 290-291 i Broder själ, syster flamma. Bakom mig vid bordet sitter mina eminenta kollegor Oskar Källner (vars noveller Byssan lull och Yi jag har recenserat här på bloggen), Kristina Hård och Sofie Berthet.

DSC_3788

Och på söndagen var det dags att packa ihop igen. Ingen buss på hemresan, tack och lov.

DSC_3754 DSC_3767 DSC_3778

Fröken P passade på att ta några författarporträtt. Såna kommer alltid till användning.

Stort tack till Anna Vintersvärd och Andra Världar för allt jobb med att anordna årets mässa!

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Leva sin dröm/Living ones dream and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s