PS till Game of Thrones: Fjärde ronden

Jag har som bekant inte läst böckerna bakom tv-serien Game of Thrones, men i slutet av min betraktelse utifrån fjärde säsongens fjärde avsnitt  lekte jag med tanken att man skulle förkorta bort Daenerys för att se vad det fick för effekt på berättelsen. Jag påstod att den skulle avstanna. Det visar sig att verkligheten redan har hunnit före mig: Martin delade ju upp den “fjärde” boken i två delar, A Feast For Crows och A Dance With Dragons, och recensenterna noterade mycket riktigt att A Feast For Crows var långsam och saknade riktning. Salon.com: “… there was also a sense in “A Feast of Crows” that Martin had lost his way. The characters whose stories he did tell wandered back and forth across a landscape devastated by war and oncoming winter, but didn’t seem to be headed anywhere in particular.” Detta i den hyllande recensionen av A Dance With Dragons, där alltså Daenerys, i mina ögon berättelsens motor, står i centrum igen efter total frånvaro i A Feast For Crows.

Läs också  här,

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Recensioner/Reviews, Tankar om text/Thoughts on text. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s