PS till Game of Thrones: Fjärde ronden

Jag har som bekant inte läst böckerna bakom tv-serien Game of Thrones, men i slutet av min betraktelse utifrån fjärde säsongens fjärde avsnitt  lekte jag med tanken att man skulle förkorta bort Daenerys för att se vad det fick för effekt på berättelsen. Jag påstod att den skulle avstanna. Det visar sig att verkligheten redan har hunnit före mig: Martin delade ju upp den ”fjärde” boken i två delar, A Feast For Crows och A Dance With Dragons, och recensenterna noterade mycket riktigt att A Feast For Crows var långsam och saknade riktning. Salon.com: ”… there was also a sense in “A Feast of Crows” that Martin had lost his way. The characters whose stories he did tell wandered back and forth across a landscape devastated by war and oncoming winter, but didn’t seem to be headed anywhere in particular.” Detta i den hyllande recensionen av A Dance With Dragons, där alltså Daenerys, i mina ögon berättelsens motor, står i centrum igen efter total frånvaro i A Feast For Crows.

Läs också  här,

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Recensioner/Reviews, Tankar om text/Thoughts on text. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s