Fascinating Icelandic take on the holocaust

Ondska, by Eiríkur Örn Norðdahl, is an experimenting book about a love triangle in modern day Iceland, told against the background of World War 2 and the massacre of jews in Lithuania. Agnes, granddaughter of the nazi-sympathizers who murdered her jewish great grandparents, is writing an essay on right wing extremism. She lives with Omar and falls in love with the neo-nazi who is her primary source.

An interesting and sometimes provocative novel. On occasion the experiment fails and results in less entertaining parts, but in general it’s a consistent and inspired work of prose. Recommended!

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Recensioner/Reviews och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s