BTJ säger sitt, men vad?

Emma: Flykten från träsket har redan fått sin BTJ-recension. Oväntat raskt marscherat, men jag antar att de satte högsta prio när de såg kvaliteten på boken.

Huvudsakligen är det tyvärr en ”teknisk” recension: handlingen refereras, bokens fysiska egenskaper återges, samt att Malin Forsman är debutant och jag är barndomsdebutant med en fantasyroman i bagaget. Det är naturligtvis intressant för en bibliotekarie, men jag hade hoppats på lite gratis feedback. Recensenten finner sig också i trångmål vad gäller kategoriseringen:

”Boken ser ut som en bilderbok, men den omfattande texten gör den snarast till en illustrerad berättelse.”

Det bästa är dock följande: ”Att berätta en så grym historia för små barn utan att avsluta
den är diskutabelt.” Jag är nöjd! Jag har trampat på förväntanstår och det är det bästa jag vet!

Jag hade naturligtvis gärna sett en mer ingående bedömning av kvaliteten: språket, berättelsen, illustrationerna, med tanke på all tid Malin och jag har lagt ner. Som det är nu vet jag egentligen inte riktigt vad de tyckte, men i slutändan kan jag konstatera att jag nu har hundraprocentig utdelning på BTJ-fronten, vilket är mer än de flesta.

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Leva sin dröm/Living ones dream och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till BTJ säger sitt, men vad?

 1. Bielke von Sydow skriver:

  Stort grattis, innehållskriterierna i btj-recen varierar väldigt mkt med vem som recar. min andra roman LOREM IPSUM var i stort sett enbart en avskrift av baksidestexten, medan min senaste bok Skrivande röster fick en MKT utförlig rec, med styrkor, svagheter, målgrupp, användningsområde mm.
  Men att bli recad öht av btj är det största och bästa för att uppmärksamma bibpersonal om att boken finns.
  stort grattis,
  mvh bielke von sydow, författarkollega

  • cgripenvik skriver:

   Tack! Ja, så länge de recenserar är det ju egentligen ett mycket gott tecken. Dessutom har jag börjat höra från människor som har läst den för barn att de små glina klarar hemskheterna alldeles utmärkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s