Ett mindre sammanbrott

Ibland krävs det inte mycket motvind för att skeppet ska kantra (om det nu är möjligt i motvind, jag prövar så får någon mer nautiskt begåvad invända). Idag meddelade hyresvärden att det har påträffats mal i källarförråden. Upp med alla textilier (för att inte tala om alla mina pälsar, jag bor ju på Östermalm, för tusan!), kör dem i torktumlaren, undra hur länge jag ska behöva ha sakerna i lägenheten, missa BTJ:s stängning … Nånstans där slog svärtan till. Inte mycket, kan tyckas, men jag har rätt lätt för att bejaka mina undergångskänslor och småhaverera. Jag överväldigas av känslan av att jag inte längre har kontroll på livet (och jag har inte ens barn, jag vet). Det känns som om jag inte får nåt vettigt (alltså litterärt) gjort, bara trampar i administrativa spår utan att ett skapandes grand kommer ut. Jag planerar mässor och jag bokför. Skriver gör jag inte, om man inte räknar bloggen. Jag gick och la mig och sov en timme. Fröken P gick och tränade; hon var inte precis imponerad av min stabilitet.

Nu försöker jag se den där ljusa sidan som somliga pladdrar om. Trots allt: det är en utmärkt ursäkt att gå igenom förrådet och slänga, slänga, slänga. Dessutom motiverade det mig till att sortera ut ett gäng dubbletter ur mina bokhyllor och paketera dem för vidare transport till Myrorna. Alltid blir väl nån glad i slutändan.

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Leva sin dröm/Living ones dream och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ett mindre sammanbrott

  1. Marie W skriver:

    It is only to break down and come again… På äkta svengelesiska. I motvind går flytetyget inte så fort, men kantrar gör man sällan… Du får se det så… Kramar till er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s