Refusering 5

Undrentide förlag har tackat nej, men det gick så snabbt och med en motivering så det går inte att vara arg. Lite besviken förstås. Kanske lite ledsen också.

”Hej Christian!
Tack för den sista chansen. Jag har läst igenom ditt material och gillar idén (genreblandningar är min grej) samt att vissa avsnitt är välskrivna. Dock tycker jag inte att textens struktur funkar då kronologin är helt olika. I ena spåret går det baklänges, i det andra står det still och i det tredje framlänges, men inte samtidigt som det fjärde. Jag gillade inte heller avsnitten med Hvárek som är skrivna på dialekt/talspråk. Dessa hoppade jag över helt till slut då jag inte orkade läsa dem.
Jag tackar därför nej till utgivning och önskar lycka till med egenutgivningen. Vill dock tipsa om att använda många (bra) testläsare som kan ge konstruktiv kritik.
Hälsningar”
Det är naturligtvis fånigt, men nu sitter jag här och grubblar över om jag borde ha skickat de sista 50 sidorna istället för de första. Som om det hade gjort någon skillnad. Eller hade det det? Suck. Tusen tankar. Ingen bra.

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Publiceringen/Publication och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Refusering 5

 1. undrentide skriver:

  Oavsett om man ger ut andras böcker eller sina egna så måste man ta ställning till vissa saker. En av sakerna är att alla inte kommer att tycka om det man skriver och att det gör ont när någon inte gör det (jag vet hur det känns). En annan är att läsaren varken är tankeläsare eller vill bli skriven på näsan – knivseggsbalansgång där, men en struktur som är supertydlig i ens eget huvud behöver inte vara det för en utomstående. Och hela bokbranschen är ju en fråga om tycke och smak i stort. Nåja, lycka till i fortsättningen iaf.

 2. cgripenvik skriver:

  Tack ska du ha! Direktkontakt med förläggaren, coolt! Jag hämtar mig snart. Det är alltid lite extra jobbigt när det är förlag som jobbar just med fantasy, de känns viktigare och då snärtar ett nej värre. Men eftersom du kopplade kronologin är jag som sagt nöjd (med tanke på hur orolig jag var för ett par månader sedan att den helt skulle gå folk förbi). Snart är jag kaxig igen!

  PS
  Vilken linje var det du tyckte stod still? Var det Gervashir? Kan va bra att veta, typ.

 3. undrentide skriver:

  Jag upplevde att Hváreks spår mest stod stilla, iaf de första 25 sidorna.

 4. cgripenvik skriver:

  Aha! Intressant. Ska titta på det. Tack för att du svarade!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s