Högdjuren dansar och ler

Snart kommer han, det stora politiska djuret från fjärran land. Homo Politicus Magnus. Och staden tar spjärn med ena foten i rummet och den andra i tiden. Det ska skrivas historia, det ska dryftas stora ting. Miljön, säkerheten, frihandel. Och på inget området kommer någonting att hända, förstås, men om detta talas det inte. Istället städas staden, misshagliga element, potentiella faror och allmänna oroshärdar forslas bort och skuffas under mattan. Inget får störa när högdjuren bjuder upp till dans.

Men vem är det egentligen som behöver skyddas? Och mot vem? Vad händer om skyddet för de högsta drivs för långt? Hur högt pris är de beredda att betala för sina ögonblick i historiens finrum? Och hur högt pris vill vi betala?

Snart kommer min roman Broder själ, syster flamma. Där dansar högdjuren bakom skyddande sköldar. Och priset de godtar är mycket högt, för det är inte de som betalar.

About cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
This entry was posted in Publiceringen/Publication and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s