Högdjuren dansar och ler

Snart kommer han, det stora politiska djuret från fjärran land. Homo Politicus Magnus. Och staden tar spjärn med ena foten i rummet och den andra i tiden. Det ska skrivas historia, det ska dryftas stora ting. Miljön, säkerheten, frihandel. Och på inget området kommer någonting att hända, förstås, men om detta talas det inte. Istället städas staden, misshagliga element, potentiella faror och allmänna oroshärdar forslas bort och skuffas under mattan. Inget får störa när högdjuren bjuder upp till dans.

Men vem är det egentligen som behöver skyddas? Och mot vem? Vad händer om skyddet för de högsta drivs för långt? Hur högt pris är de beredda att betala för sina ögonblick i historiens finrum? Och hur högt pris vill vi betala?

Snart kommer min roman Broder själ, syster flamma. Där dansar högdjuren bakom skyddande sköldar. Och priset de godtar är mycket högt, för det är inte de som betalar.

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Publiceringen/Publication och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s