Siiirap!

Går jag i! Står jag i! Känns det som. Sirap alltså. Fick hem provtryck tre och fyra igår och det var problem med båda. I det från Publit hade inlagan hamnat bara lite snett, men det räckte för att kapitelsidorna skulle bli fula. Lyckligtvis var det delvis mitt fel (inte att de hamnat snett, men att det resulterade i en vit rand i överkant) så det kan jag fixa själv.

Problemet med provtrycket från ScandinavianBook är värre. Svagt tryck, luddigt, färg som har smetat av sig från kapitelsidorna till intilliggande sidor. Och kapitelsidorna ser bokstavligt talat för jävliga ut. Som om nån har kopierat upp dem på en kopiator där färgen håller på att ta slut. Färgen täcker inte alls! Och valsarna har ritat upp två parallella linjer. Samtidigt är svärtan så kontrastlös att kapitelrubrikerna inte syns. Och svaret från min kontakt på Scandinavian dröjer. Dröjer och dröjer, och jag vankar och vankar och jag tror fanimig jag blir galen snart! Det känns som att det här projektet aldrig kommer iväg, aldrig lyfter, bara hänger och dröjer och drar.

Det är tråkigt att känna såhär om min bok, men jag vill faktiskt bara bli av med den nu.

Om cgripenvik

Jag är litteratör och gav ut min debutroman "Broder själ, syster flamma" 2014. Den följdes av barnboken "Emma: Flykten från träsket" 2015. Den här bloggen handlar om mitt försök att förverkliga min dröm och om min syn på litteratur i allmänhet.
Detta inlägg publicerades i Publiceringen/Publication och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Siiirap!

  1. Låter ju dystert din stackare… Har själv inte haft så bra erfarenhet av Vulkan och funderat på ScandinavianBook till nästkommande. Kanske får jag tänka om. Hoppas det reder ut sig snart!

    • cgripenvik skriver:

      ScandinavianBook gör ett helt ok jobb i grundversionen, och de är ju rätt billiga. Jag har jobbat som redigerare i tio år så jag har dessvärre jobbat upp en låg tolerans för tryckskavanker. Men väldigt många egenutgivare är ju nöjda med dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s